Skip to main content

Ferie med Hund – Sommerferie med eller uden kæledyret

Skal du afsted på ferie og står du med overvejelsen om, hvorvidt du skal lade dit kæledyr blive hjemme eller tage din bedste ven med på bagsædet? Det kan for mange være en svær beslutning, og der er en lang række vigtige overvejelser, du skal gøre dig. VET Gruppen giver dig her en oversigt, så du kan træffe det valg, der er bedst for både dig og dit kæledyr.

Det kan være utrolig svært at lade kæledyret blive hjemme, når man skal på ferie. Men inden du giver efter og pakker enten hunden eller hamstret ned i kufferten, bør du tænke grundigt over følgende punkter:

  • Er det i dyrets interesse at komme med på ferien? Har den glæde og godt af det?
  • Hvordan beskytter du dit kæledyr mod smitte på rejsen?
  • Hvordan undgår du at indføre smitte til det/de lande rejsen går til?
  • Kender du reglerne for at rejse med dyr?

Det er altså alfa omega at tænke på dyrets velbefindende og mindre på, hvad du selv har lyst til. Så hvis du ved, at dit kæledyr ikke har det godt med for eksempel at køre mange timer i en varm bil eller være omkring fremmede mennesker, vil det alt andet lige være bedst for dyret at blive hjemme. Heldigvis findes der mange muligheder for at få dit kæledyr passet, så du trygt kan efterlade din bedste ven hjemme. Hvad enten du foretrækker kennel eller har familie og venner, der kan passe dit kæledyr, er det vigtigt, at du finder den pasningsordning, både du og dit kæledyr er mest trygge ved. Sådan sikrer du den bedste oplevelse for begge parter.

Kæledyret med på ferie? Husk at tjekke op på reglerne!

Hvis du, efter at have overvejet ovenstående, beslutter at tage dit kæledyr med på ferie, er det vigtigt, at du tjekker op på reglerne herfor og besøger din praktiserende dyrlæge inden afrejse. For hunde og katte gælder det, at de skal have udstedt et EU dyrepas, hvis du ønsker at tage dit kæledyr med til EU lande. For at der kan udstedes et pas til dyret skal dette være ID mærket samt være vaccineret mod rabies. Skal du rejse uden for EU er det ligeså vigtigt, at du undersøger og er opmærksom på særlige regler for indførsel af dyr, da disse fastsættes af de veterinære myndigheder i det pågældende land. Reglerne for den enkelte dyreart og de enkelte lande findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Desuden kan det anbefales, at ringe til landets ambassade i Danmark for at sikre sig, at alle regler er overholdt, således at dit kære kæledyr ikke tilbageholdes og tvinges til at tilbringe ferien i karantæne. Det er vigtigt at understrege at det er dit ansvar, som dyrets ejer, at være bekendt med den gældende lovgivning.

Husk også at vi hos VET Gruppen altid står vi klar til at vejlede og rådgive om, hvorvidt vi mener, dit kæledyr vil have gavn af at ledsage familien på ferien. Se desuden “Ferie med dyr” på vores hjemmesiden under “vi tilbyder”.

×
Menu
Døgnvagt