Få en chip i din kat

Til forskel fra hunde er det ikke lovpligtigt, at katte ID-mærkes i Danmark. Dette betyder, at det er op til den enkelte katteejer at afgøre, hvorvidt ID-mærkning ønskes.

Hvis du ønsker, at din kat skal kunne identificeres, har du mulighed for at vælge at få en chip i din kat. En sådan chip i din kat vil registrere katten i et katteregister og dermed gøre det muligt for en dyrlæge at bruge en scanner til at finde frem til kattens ejer.

Hvornår kan din kat blive chippet?

Du kan få en chip i din kat allerede, når katten er killing. På denne måde kan du altså sikre din kat tidligt i dens levetid.

Den chip, din kat bliver mærket med, indeholder et chipnummer. Dette chipnummer består af 15 cifre, der angiver land, chipproducent og derudover er der en række unikke cifre, der leder til kattens ejer.

Sådan foregår chipmærkning

For at få en chip i din kat skal du kontakte os og bestille en tid til dette. Alle vores klinikker tilbyder ID-mærkning med chipning.

Når du og din kat kommer til en af vores klinikker, vil indgrebet indledes med en lokalbedøvelse for at sikre smertefri behandling. Herefter vil selve chipmærkningen foregå ved, at en kanyle sprøjter chippen ind under huden på venstre side af kattens hals. Kanylen er blot lidt større end en almindelig vaccinationskanyle, og derfor forårsager indsprøjtningen ikke store smerter.

Chippen kan ikke ses med det blotte øje, men ved at mærke på kattens hals er det muligt at finde dens placering.

Fordele ved chip i din kat

Der er mange gode grunde til at vælge at få en chip i din kat, og i VET Gruppen anbefaler vi altid at lade katte ID-mærke.

Hvis din kat løber væk og bliver fundet af nogle, der indleverer den hos en dyrlæge, sikrer chippen, at du og din kat bliver genforenet. Chippen indeholder nemlig registreringsoplysninger og dermed de informationer, der er nødvendige for at få katten hjem. Det samme gør sig gældende, hvis katten kommer til skade – her vil du på samme måde blive kontaktet og blive involveret i eventuel behandling.

Fordelen ved at have en chip i din kat frem for øremærkning er, at en chip ikke på samme vis udviskes eller beskadiges. Således er en chip i din kat den mest sikre form for ID-mærkning.