Skip to main content

Har dit kæledyr fået de nødvendige vaccinationer?

Når vi har kæledyr, er der stor risiko for, at der bliver overført sygdomme og vira mellem dem, miljø og mennesker. Vaccination er derfor en rigtig god løsning, så din hund eller kat kan interagere med andre dyr, uden at blive syg.

For begge typer kæledyr, er der først og fremmest tale om en vaccination, når de bliver taget fra moderen eller lidt før. Dette kalder man ofte en otte-ugers-vaccination, fordi den bliver foretaget omkring de otte uger. Herefter følger en række vaccinationer, som dyrlægen fastsætter. Hvor mange de er tale om, kan være afhængig af, hvor du bor henne. Vores lokaler ligger på Amager, som er et område, hvor der ofte forekommer kennelhoste og giardia, derfor baserer vi vores vaccinationsprogram efter denne risiko. Bor man i Jylland eller på Sydsjælland kan der være andre risici for dit dyr.

Sådan foregår en vaccination

Vaccinationen går hurtigt, og dyret mærker som regel næsten ingenting. Dyrlægen starter med at snakke med dyret og eventuelt give den et par godbidder, hvorefter et lille stykke hud i dyrets nakke presses mellem to fingre. Det er her nålen føres ind, og vaccinen gives. Vaccinationen kombineres ofte med et generelt tjek af dyrets temperatur, tænder eller lignende. Efter vaccinationen kan dyret godt blive en lille smule træt og udvise tegn på eksempelvis begyndende sygdom. Det er helt normalt, og går over i løbet af en dag eller to.

Hvis alle får deres kæledyr vaccineret, vil der være en stor del sygdomme, som alle vil være immune for. Når du vaccinerer din hund eller kat, gør du derfor ikke kun dig selv en tjeneste, du hjælper også naboens hund. Det samme gælder, hvis du skal ud og rejse med din hund eller kat. Her er der krav om en lang række vaccinationer, således at du ikke tager dansk vira med til eksempelvis Norge, og introducerer et stort problem i deres økosystem.

×
Menu
Døgnvagt