Kanin efter sterilisation

Der tales meget om sterilisation af hunde og katte, men kaniner og andre gnavere (og deres ejere) kan også opleve en lang række fordele ved dette hurtige indgreb. Hos VET Gruppen har vi en stor viden om kaniner, og i dette indlæg vil vi forklare fordelene ved at få steriliseret sin lille gnaver og uddybe, hvordan man skal passe kaninen efter sterilisationen.

 

Fordele ved sterilisation

Kaniner formerer sig hurtigt og voldsomt, og i Danmark er der derfor alt for mange kaniner, til at de alle sammen kan få et ordentligt hjem. Udover den åbenlyse fordel at du undgår uønskede unger, som du måske ikke har plads til, råd til eller tid til at passe, kan det også påvirke hun-kaninens adfærd positivt at blive steriliseret.

 

Det kan opleves stressende for hun-kaninen at være i løbetid og mærke hormonerne pulse gennem kroppen. Aggressiv adfærd og skin-graviditet er ikke unormalt og dette kan føre til diverse følgesygdomme som fx underlivsbetændelse. Sterilisering af hun-kaniner kan desuden eliminere risikoen for livmoderkræft og gøre det muligt for hun- og han-kaniner at leve fredeligt sammen.

 

Selve indgrebet

Sterilisering af kaniner og gnavere er et standardindgreb, som vi foretager i alle vores tre dyrlægeklinikker, i henholdsvis Birkerød, Valby og Kastrup. Indgrebet foretages i fuld narkose, hvor der skæres et lille snit gennem bughulen, så livmoderen og æggestokkene forsigtigt kan fjernes. Herefter syes det lille sår sammen med et par sting.   

 

Pasning af kaninen efter sterilisationen

Når indgrebet er overstået, vil du modtage smertestillende medicin og en krave til din kanin, som du skal sørge for, at den har på i perioden efter indgrebet. Kraven sørger for at kaninen ikke kradser eller bider i såret, så stingene går op, og det er vigtigt, at du sørger for at kaninen ikke vrister den af. Det kan være nødvendigt med smertestillende medicin i op til fem dage efter indgrebet, så husk at få det med, når du forlader vores klinik.

 

Vil du vide mere om sterilisation af hunde og katte eller hvordan du skal passe din kanin efter sterilisationen, er du altid velkommen til at kontakte VET Gruppen for en uforpligtende samtale.