Vi infomerer om

TANDBEHANDLING

Ved tandbehandling hos hund og kat forstås tandrens, paradentosebehandling og/eller fjernelse af én eller flere tænder. Ved tandbehandling hos kaniner og gnavere er der derimod tale om tandslibning.

Læs mere

NEUTRALISERING

Neutralisering er en samlet betegnelse for kastration af handyret og sterilisation af hundyret.

Der kan være flere årsager til at neutralisering af dyret er at foretrække. Af årsager kan for eksempel nævnes adfærdsmæssige årsager såsom dominans og strinteri, nervøsitet, forebyggelse af cancer og selvfølgelig uønsket forplantning.

Læs mere

ID-MÆRKNING

Id-mærkning er en fælles betegnelse for øretatovering og chipning af dyret.

Det er et lovmæssigt krav, at alle hunde er mærket og registreret inden de fylder 8 uger. For at kunne krydse landegrænser skal hunden være chippet, hvorfor alle hunde i dag chippes.

Der er ingen lovmæssige krav til mærkning og registrering af kat i Danmark. Alligevel er det anbefalelsesværdigt, at få dyret mærket, da mærkning gør det muligt for dyrlægen eller internatet at hjælpe den tilskadekomne, bortløbne eller stjålne kat hjem til ejeren. Mærkning af kat er også nødvendig, hvis katten skal krydse landegrænser. Katte kan enten chippes, øretatoveres eller begge dele.

Chipning har den fordel, at chippen aldrig forsvinder og derfor altid kan læses – ulempen er, at det ikke er synligt, at katten er chippet og dermed har en ejer.
Øretatovering har den fordel, at det er synligt for alle, at katten har en ejer – ulempen er at tatoveringen med tiden kan blive mere eller mindre ulæselig.

Læs mere

VACCINATION

Vaccination skal sikre dyret mod en række almindeligt forkomne sygdomme, som vi i dag ikke har tilstrækkelig effektiv behandling imod og som i værste fald kan have dødelig udgang.

Læs mere

FERIE MED DYR

Når man som dyreejer skal på ferie skal man træffe et valg: skal dyret passes i hjemmet, skal det i pension eller med på ferie. Vælger man at lade dyret passe i pension eller at tage det med på ferie er der nogle grundlæggende ting, der skal på plads først, så undersøg kravene i god tid.

Læs mere

FODERVEJLEDNING

Uanset hvilket dyr du har valgt at holde, er korrekt fodring særdeles vigtig og dit ansvar alene – dyret kan og skal ikke selv vælge.

Som udgangspunkt findes der et godt og fornuftigt fuldfoder til stort set alle de mest almindelige kæledyr. Dog spiller race, alder og sundhedsstatus ind, når du skal vælge det optimale foder til netop dit dyr.

Er du i tvivl kan du altid komme forbi din dyrlæge og få råd og vejledning omkring korrekt fodring af netop dit dyr og i de fleste tilfælde er kan vi finde en foderprøve, som du kan få med hjem.

Læs mere

Fokus på tænderne

 

Spar 500 kr. på tandrens til din hund eller kat.

 

Hele november koster en tandrens inkl bedøvelse og tandrøntgen kun 1750kr. Normalpris 2250kr

 

 

Book tid nu på 81 81 89 81